Pamuk Gibi Yumuşak – Tatlılarım

Yumuşak Pamuklu Sarma Tarifi için önce ılık süt ve yaş mayayı bir karıştırma kabına alıp maya eriyene kadar karıştıralım.

O halde un dışındaki diğer malzemeleri karıştırıp unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurun üzerini kapatıp mayanın gelmesini bekleyelim. Hamurumuz kabarınca 16 eşit parçaya bölelim ve aralarına uzun çizgiler yapalım ve ikisini birbirine sarıp yuvarlak yapalım.

O halde ayırdığımız ve tüm süzgeçten geçirdiğimiz yumurtanın sarısına biraz sıvı yağ ekleyelim.

Üzerine çörek otu ve susam serpin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fanlı fırında altın rengi olana kadar pişirin. Benim fırınımda 25 dakikamı aldı.

Cotton Soft Opening hazır.

Yapanlara kolay gelsin.

yemek istiyorum 💝

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın