Patatesleri pamuk gibi tereyağına sarma tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt (250 ml’lik bir kapta ölçülmüştür)
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Bir paket varsayılan kuru
- 4,5 su bardağı un (kontrol edin ele yapışmayan bir hamur olacak)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yumurtanın sarısının üzerine beyazı
hamuru yaymak
- 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında olacak)
içeri
- 3 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı kara biber
- 1 tatlı kaşığı tuz (damak zevkinize göre)
yukarı;
- yumurtanın Sarısı
Patatesleri pamuk gibi tereyağlı, telden tele ayırarak sarma tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patatesleri doğrayalım, yıkayalım, haşlayalım, ezelim ve patatesler soğumadan tereyağını bırakalım.
- Baharatları ve tuzu ekleyelim.
- Geniş bir kaba ılık süt ve suyu koyup mayayı ve şekeri ekleyip karıştıralım.
- Sıvı yağımızı, yumurta beyazlarımızı ekleyelim.
- Yavaş yavaş unu ekleyip tuzunu ekleyip yoğuralım.
- Elinize yapışmayan bir hamur elde edelim, üzerini örtüp bırakalım.
- Mayalanan hamuru 8 bezeye bölün.
- Hafifçe unlanmış tepsiye bezeleri alıp üzerini kapatalım.
- Bezeyi açacağımız için unu azar azar yere serpelim.
- Hamuru elimizle biraz açalım, ortasına tereyağını koyup servis tabağı büyüklüğünde açalım, patatesleri fotoğraftaki gibi koyup rulo yapalım.
- Bezenin her iki ucunu ters çevirelim ve ekmek gibi örelim, uçlarından birleştirelim.
- Tüm bu işlemlerden sonra üzerini örtüp 10 dakika mayayı tepsiye alalım.
- Üzerine yumurta sarılarını sürüp 170 derecede ters çevirerek kızarana kadar pişirelim, servise hazır.
Tereyağı ve patates pamuk gibidir, tel tel ile ayrılmış, resimli tarif
“Pamuk Ayırarak Tereyağı ve Patates Sürme Tarifi” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]