Pamuklu Gözleme Tarifi – Tariflerim

Pamuklu Pankek Tarifi, Pamuklu Pankek Nasıl Yapılır?

Yumurta, şeker, süt ve yağı homojen olana kadar çırpın. Unu eleyin ve kalıntı kalmayana kadar karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu ekleyin ve hamura tamamen karıştığından emin olmak için hafifçe karıştırın.

Tavanızı ocağa alıp açın (en büyük odada orta ateşte pişirin). Pişirmeye başlayın ve küçük bir kepçe veya büyük bir kaşık yardımıyla hamuru sıcak tavanıza dökün – yaymanıza gerek yok. Orta boy bir tavaya üç porsiyon döküp 30-40 saniye sonra diğer tarafa aktarıyorum. 1 – 1,5 dakikada pişen 3 pankek.

Krep yapmanın püf noktası pişirme sıcaklığıdır. Altın, hamur başlamadan önce pişirilmelidir. Yani pankek ters çevrilirken pankekin üst kısmında tavaya yapışmasını önleyecek kadar sıvı olması gerekir.

Hizmet Kavramları : Sıcak pankeklerinizin arasına sürülebilir çikolata ve meyve ekleyerek lezzetin ön plana çıkmasını sağlayabilirsiniz. Hatta bir adım daha ileri giderek çikolatalı kekinizin üzerine aynı şekilde 2-3 pankek daha ekleyebilir, çay saatlerinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Dipnotlar : Kullandığım tava granit olduğu için tavayı yağlamıyorum ama tavanızın yapışacağını veya yapışacağını düşünüyorsanız fırça veya havlu ile hafifçe yağlayabilirsiniz. yemeyi seviyorum ♥

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın