Pamuklu Börek Tarifi Malzemeler
- 1 anlık sanal paket
- 2 yumurta (birinin sarısı ayrılmalıdır)
- Bir bardak çayda iki parmak eksik şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
- 1 su bardağı süt suyu
- 1 su bardağı su
Pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Mayayı 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın ve ılık suda bekletin (5 dakika kadar)
- Ardından tuz, yumurta, şeker ve yağı ekleyin.
- Parmakları yakmamak için suyu ve sütü ocakta ısıtıyoruz.
- Tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ilave edin (hamurumuz yumuşayana kadar ele yapışmalı)
- Son olarak bardakta kalan az miktarda yağ ile ellerimizi karıştırıyoruz ve hamurun mayalanmasını bekliyoruz (30 dakika, 40 dakika ya da öylesine)
- Daha sonra cevizden biraz daha büyük bir tepside yuvarlayın ve tepsi için biraz maya yapın (15 ve 20 dakika).
- Son olarak üzerine yumurta ve susam döküp 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.
Resimli pamuk börek tarifi
Pamuk Boğaca’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]