Pamuklu hamur işleri

Pamuklu Börek Tarifi Malzemeler

  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yumurta (birinin sarısı ayrılmalıdır)
  • Bir bardak çayda iki parmak eksik şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak çaydan 1 çubuk yağ eksik
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 1 su bardağı su
Pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Mayayı 1 yemek kaşığı şekerle karıştırın ve ılık suda bekletin (5 dakika kadar)
  2. Ardından tuz, yumurta, şeker ve yağı ekleyin.
  3. Parmakları yakmamak için suyu ve sütü ocakta ısıtıyoruz.
  4. Tüm malzemeleri karıştırıp kontrollü bir şekilde unu ilave edin (hamurumuz yumuşayana kadar ele yapışmalı)
  5. Son olarak bardakta kalan az miktarda yağ ile ellerimizi karıştırıyoruz ve hamurun mayalanmasını bekliyoruz (30 dakika, 40 dakika ya da öylesine)
  6. Daha sonra cevizden biraz daha büyük bir tepside yuvarlayın ve tepsi için biraz maya yapın (15 ve 20 dakika).
  7. Son olarak üzerine yumurta ve susam döküp 180 derece fırında yarım saat pişiriyoruz.

Resimli pamuk börek tarifi

Pamuk Boğaca’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın