Pamuklu Kek Malzemeleri (yumurtasız)
- 1,5 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
- 1 su bardağı toz şeker (şekeri daha az olsun isterseniz yarım su bardağı yeterli olur)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı soğuk su
- 1 yemek kaşığı sirke (üzüm kullandım)
- bir tutam tuz
yukarı
- 2 paket çikolata
yukarı;
- fındık kırmak
Pamuklu kek (yumurtasız) tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle tüm kuru malzemelerimizi bir kaba alıp karıştıralım.
- Ardından su ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlanmış kek kalıbında 30 dakika pişirelim. Yemekleri yağlamak yerine direkt yağlı kağıt ile pişirdim. Siz de kolay buluyorsunuz.
- Kontrollü pişirelim. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var.
- Pastayı fırından çıkardığımızda sıcakken üzerine Marie’nin banyosunda erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. (Ben bir tane bitter, bir tane normal çikolatalı kullandım siz zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
- Kırık fındıkları süsleyebilirsiniz.
Resimli pamuklu kek tarifi (yumurtasız)
Pamuklu Kek (yumurtasız) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]