Pamuklu Kek (yumurtasız)

Pamuklu Kek Malzemeleri (yumurtasız)

  • 1,5 su bardağı un (bardak ölçüsü 200 ml)
  • 1 su bardağı toz şeker (şekeri daha az olsun isterseniz yarım su bardağı yeterli olur)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı soğuk su
  • 1 yemek kaşığı sirke (üzüm kullandım)
  • bir tutam tuz

yukarı

  • 2 paket çikolata

yukarı;

  • fındık kırmak
Pamuklu kek (yumurtasız) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle tüm kuru malzemelerimizi bir kaba alıp karıştıralım.
  2. Ardından su ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
  3. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yağlanmış kek kalıbında 30 dakika pişirelim. Yemekleri yağlamak yerine direkt yağlı kağıt ile pişirdim. Siz de kolay buluyorsunuz.
  4. Kontrollü pişirelim. Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var.
  5. Pastayı fırından çıkardığımızda sıcakken üzerine Marie’nin banyosunda erittiğimiz çikolatayı ekleyelim. (Ben bir tane bitter, bir tane normal çikolatalı kullandım siz zevkinize göre değiştirebilirsiniz)
  6. Kırık fındıkları süsleyebilirsiniz.

Resimli pamuklu kek tarifi (yumurtasız)

Pamuklu Kek (yumurtasız) ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın