Pamuklu Börek Tarifi Malzemeler
- Bir paket varsayılan kuru
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 su bardağı ılık su
- 2 su bardağı ılık süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 1 yumurta sarısı üzerine 2 yumurta
- 7 su bardağı un
içeri:
- 1 kase peynir
- Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı yağ
Binmek için:
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Uygun bir kapta maya, toz şeker, su ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
- Ardından yumurta, sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip çırpın.
- Kontrollü un elenerek ilave edilir ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
- Yarım saat mayalanmaya bırakın.
- Hamur un tezgahına alınır, toplanır, havası alınır ve iki eşit parçaya bölünür.
- Oklava ile 4 cm kalınlığında açılır ve fotoğraftaki gibi hamurun içine bir bardak su bastırılarak daire şeklinde kesilir.
- Elimizle hafifçe bastırarak tek tıkla açılır ve hazırlanan harç kaşıkla ortasına yerleştirilir.
- Harçla doldurulmuş her hamurun üzerine kesilen boş halkalar kapatılır.
- Hamuru kapatın, kenarlarını elinizle yapıştırın ve resimdeki gibi çatalla şekil verin.
- Aynı işlem hamur bitene kadar uygulanır.
- Yuvarlak hamurun kenarlarından çıkan parçalar tekrar yuvarlanarak harcın içi doldurulur ve saçılma olmaz.
- Hafif yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyin ve çırpın.
- Hamuru yağlayın ve mayayı 15 dakika pişirin.
- 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Resimli pamuk börek tarifi
Pamuklu börek tarifi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]