Pamuklu pasta tarifi

Pamuklu Börek Tarifi Malzemeler

  • Bir paket varsayılan kuru
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 su bardağı ılık süt
  • Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı üzerine 2 yumurta
  • 7 su bardağı un

içeri:

  • 1 kase peynir
  • Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı yağ

Binmek için:

  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı süt
Pamuklu pasta tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Uygun bir kapta maya, toz şeker, su ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar çırpın.
  2. Ardından yumurta, sıvı yağ ve bir tatlı kaşığı tuzu ekleyip çırpın.
  3. Kontrollü un elenerek ilave edilir ve ele yapışmayan pürüzsüz bir hamur elde edilir.
  4. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
  5. Hamur un tezgahına alınır, toplanır, havası alınır ve iki eşit parçaya bölünür.
  6. Oklava ile 4 cm kalınlığında açılır ve fotoğraftaki gibi hamurun içine bir bardak su bastırılarak daire şeklinde kesilir.
  7. Elimizle hafifçe bastırarak tek tıkla açılır ve hazırlanan harç kaşıkla ortasına yerleştirilir.
  8. Harçla doldurulmuş her hamurun üzerine kesilen boş halkalar kapatılır.
  9. Hamuru kapatın, kenarlarını elinizle yapıştırın ve resimdeki gibi çatalla şekil verin.
  10. Aynı işlem hamur bitene kadar uygulanır.
  11. Yuvarlak hamurun kenarlarından çıkan parçalar tekrar yuvarlanarak harcın içi doldurulur ve saçılma olmaz.
  12. Hafif yağlanmış tepsiye dizin, yumurta sarısına 1 yemek kaşığı süt ekleyin ve çırpın.
  13. Hamuru yağlayın ve mayayı 15 dakika pişirin.
  14. 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Resimli pamuk börek tarifi

Pamuklu börek tarifi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın