Pamuklu Sandviç Ekmeği (İpuçlu)


Pamuklu Sandviç Tarifi Malzemeler (İpuçlu)

ön fermantasyon için

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 anlık sanal paket
  • 2 yemek kaşığı toz şeker

Ön fermantasyondan sonra

  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 2 yumurta akı (sarısı üzerinde)
  • 5-6 su bardağı un (ele biraz yapışan yumuşak bir hamur olmalı)

yukarı

  • yumurtanın Sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı su

Pamuklu Sandviç Ekmeği Nasıl Yapılır (İpuçlu)

yemebaskı tarifi

Önünüzde çocuklarımızın beslenmesine, kahvaltısına ve misafir muamelesine uygun sınırsız yumuşaklıkta harika bir sandviç ekmeği 👌

  1. Öncelikle ön mayalama malzemelerini yoğurma kabına alıp karıştıralım.
  2. Üzerini örtüp 15 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Sürenin sonunda yavaş yavaş tereyağı, tuz, yumurta akı ve unu ekleyip çok yumuşak bir hamur yoğurarak elimize biraz yapışır (yaklaşık 10 dakika yoğurun daha lezzetli olur)
  4. Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  5. Hamuru bezelere ayıralım, biraz açalım ve uzunlamasına hafifçe açalım, ters çevirelim, ters çevirelim ve uçlarını bağlayalım.
  6. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerini bir bezle örtüp 15 dakika Çin mayası yapalım.
  7. Daha sonra yumurta sarısına su ve yağı ekleyip karıştırın.
  8. Üzerlerine yayalım ve 200 derecelik fırında altın rengi olana kadar pişirelim.

Resimli Pamuklu Sandviç Ekmeği (İpuçlu) Tarifi

  • tatlı tarifi
  • ekmek
  • puan olarak
  • pamuk
  • kek tarifleri
  • puf
  • sandviç
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tariflerde abartı
  • Gıda

sonraki haber:

Sabahları pişmiş el yapımı ıspanaklı börek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın