Pancake Tavuk Bohca Kebap Tarifi

Tavuklu Bohça Kebap Tarifi ve Krep Nasıl Yapılır?

Öncelikle tavuk etlerini küp küp doğrayalım.

Yağı koyduğumuz bir tavaya ince doğranmış soğan, sarımsak ve biberi koyup biraz kavuruyoruz.

Soğanlar kavrulunca doğranmış tavuk göğüs etini ilave ediyoruz.

Tavuklar suyunu saldığında salçayı bir bardak su ile karıştırıp tencereye ilave ediyoruz.

Bir tencereye baharatları ve kızarmış domatesleri koyup altını çevirerek suyunu içiyoruz.

Birçok yemeği ve sosu severim, bu yemeğin sosu mükemmel.

Bu arada krep için un, yumurta, süt, su, tuzu karıştırıp pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.

Pankeklerimizin her iki tarafını da pişiriyoruz ve birer yemek kaşığı sıvı yağı pankek tavasına birer birer koyuyoruz.

Pankekler pişince ortasına tavuk suyunu koyuyoruz pankekleri yuvarlak şekilde katlayıp fırın tepsisine diziyoruz.

Beşamel sos için;

Tereyağını küçük bir kaba koyun, eriyince unu ekleyin ve koku kaybolana kadar bir iki dakika kızartın. Sütü azar azar ekleyin, çırpma teli ile karıştırın ve kaynayınca ocağı kapatın.

Hazırladığımız beşamel sosu pankeklerin üzerine sürüyoruz.

Küçük peynirleri koyup 180 derecelik fırında kaşar eriyip eriyene kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun.

Tavuklu Pankek Kebap Tarifi Resimleri:

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın