Parisi Şeker Pastanesi (tam boy)

Parisi Şekerli Börek Tarifi Malzemeler (Tam Boy)

  • 250 gr margarin veya tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 7 yemek kaşığı irmik
  • 2 yumurta (akları hamura eklenir, biri sarısını fırçalamak için bekletir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat (yarım çay kaşığı)
  • Alabildiğiniz kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)

şerbet

  • 4 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • yarım limon suyu
Parisi şekerleme tarifi (tam boy) nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. İlk olarak içeceğimizi hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyun.
  2. Kaynamaya başlayınca limon ekleyin ve on beş dakika kısık ateşte kaynatın. (Sıcak tatlı şurubu soğuk olacaktır.)
  3. Margarini ve yumurtayı kaseye ekleyin ve karıştırın.
  4. Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
  5. Üzerini örtüp on dakika dinlenmeye bırakın.
  6. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp oval bir şekil veriyoruz.
  7. Kağıdı yağladığımız tepsiye alıp çatal yardımı ile çukurlar açıyoruz.
  8. Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  9. Fırından çıkınca ve ilk ısı geçtiğinde üzerine şerbeti döküyoruz. Deneyen herkese bol şans ❤ Instagram’da beni takip etmeyi unutmayın❤ esra__nin_mutfagi

Fotoğraflı Pastane Şekerparesi (tam boy) tarifi

Pastane Şekerparesi’nin yazısı (tam ölçü) ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın