Parisi Şekerli Börek Tarifi Malzemeler (Tam Boy)
- 250 gr margarin veya tereyağı
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 7 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta (akları hamura eklenir, biri sarısını fırçalamak için bekletir)
- 1 paket vanilya
- 1 poşet kabartma tozu
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat (yarım çay kaşığı)
- Alabildiğiniz kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
şerbet
- 4 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- yarım limon suyu
Parisi şekerleme tarifi (tam boy) nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- İlk olarak içeceğimizi hazırlıyoruz. Tencereye şeker ve suyu koyun.
- Kaynamaya başlayınca limon ekleyin ve on beş dakika kısık ateşte kaynatın. (Sıcak tatlı şurubu soğuk olacaktır.)
- Margarini ve yumurtayı kaseye ekleyin ve karıştırın.
- Ardından un, irmik, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip elinize yapışmayan bir hamur elde edin.
- Üzerini örtüp on dakika dinlenmeye bırakın.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayıp oval bir şekil veriyoruz.
- Kağıdı yağladığımız tepsiye alıp çatal yardımı ile çukurlar açıyoruz.
- Daha sonra üzerine yumurta sarısını sürün ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Fırından çıkınca ve ilk ısı geçtiğinde üzerine şerbeti döküyoruz. Deneyen herkese bol şans Instagram’da beni takip etmeyi unutmayın esra__nin_mutfagi
Fotoğraflı Pastane Şekerparesi (tam boy) tarifi
Pastane Şekerparesi’nin yazısı (tam ölçü) ilk olarak son anda Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]