Paskalya kekleri


paskalya pastası tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 100 gr oda sıcaklığında tereyağ
  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1 yumurta sarısına sürmek için 2 yumurta
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 anlık sanal paket
  • 5 su bardağı un

üzerine;

  • Badem veya fındık

ölçü kabı 200 ml

Paskalya kek tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi
  1. Karıştırma kabına sütün yarısını, şekeri, yarısını mayayı, yarım su bardağı unu ekleyip karışım pürüzsüz olana kadar çırpalım. Üzerini örtüp mayanın aktifleşmesi için 10 dakika bekletin.
  2. Maya aktif hale geldiğinde, tereyağı hariç tüm malzemeleri karıştırın ve ekleyin. Yumuşak hamuru kontrollü bir şekilde un ekleyerek yoğuralım.
  3. Ardından tereyağını ekleyip tekrar yoğurun. Hamuru tezgaha alın ve pürüzsüz olana kadar 5 dakika çekerek yoğurun. Bu süreç önemlidir.
  4. Hamuru toplayın ve bir karıştırma kabına koyun. Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın. Mayalı hamuru alıp 3 eşit parçaya bölelim. Bezeleri hazırlayıp masaya koyalım.
  5. Tezgahı elimizle nazikçe süsleyelim, elimizle açıp rulo şeklinde saralım. Elimizle tekrar yufkaları esnetelim ve fotoğrafta görüldüğü gibi hepsini birlikte örelim.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine veya herhangi bir kalıba dizin. Temiz bir bezle örtün ve tepsiyi 30 dakika mayalanmaya bırakın. Sarısını dikkatlice yağlayalım ve üzerine bademleri dökelim.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı yüksek ayarda 25 veya 30 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üzerini örtüp, soğuduktan sonra doğrayalım. Afiyet olsun. Tereyağı ve bal serpip yiyelim harika oluyor 😋.

Fotoğraflı Paskalya kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çörek
  • Tarifler
  • Paskalya Bayramı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

sebzeli kiş

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın