Paskalya kekleri

paskalya pastası tarifi malzemeleri

  • 1 çay kaşığı mahlep
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • kuru (ıslak) maya
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı (veya yumuşak margarin)
  • 1 yumurta (sarıdan beyaza)
  • Badem Fileto

Üre mayası hazırlamak için.

  • 2 yemek kaşığı maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık su

Paskalya kek tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

  1. Bu tariften 2 Paskalya keki çıkıyor. Önce maya üresini bir kavanoza alıp bir köşede kabarmasını sağlayın, tüm sıvıları bir karıştırma kabında karıştırın ve üre ile birlikte toplam 5 kaşık şeker hamurun içine girin.
  2. Oldukça yumuşak bir hamur olmalı.
  3. Hamuru yoğurduktan sonra 2 eşit parçaya bölüyoruz ve bu parçaları saçı örebilmemiz için 3’e bölüyoruz.
  4. Daha sonra mayayı tepsiye koyduktan 5-10 dakika sonra sarısını koyup 180 derecelik fırına verebiliriz. Afiyet olsun 🙂

Fotoğraflı Paskalya kek tarifi

  • tatlı tarifi
  • çörek
  • Paskalya Bayramı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Kentucky lezzet tavuk

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın