Pasta Levhası (Bosna Pastası)

Kağıt Hamuru Tarifi İçin Malzemeler (Bosna Böreği)

  • 5 su bardağı un
  • iki bardak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

arasında sürmek

  • 100 gr tereyağı
  • 1 su bardağı sıvı yağ

En çok hangi yağı kullanmak istiyorsanız diğerini azaltın.

Dilediğiniz iç harcı kullanabilirsiniz.

Kağıt hamur (Bosna böreği) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

Pasta yapamam diyenler haklı. Bazen un bazen ölçülmez. Ama bu tarifi deneyelim diyorsanız fikrinizi değiştirebilirsiniz.

  1. Öncelikle şunu söylemek isterim ki hamuru güzelce yoğuralım ya da iyice dinlendirelim.
  2. Malzemeleri bir kaba koyun ve iyice yoğurun. Su bazen una göre değişir. Bu durumda suya 2-3 yemek kaşığı su ekledim.
  3. Hamuru yarım saat dinlenmeye bırakın. 12 parçaya böldüm. Yeriniz, tezgahınız o kadar geniş ki, daha az beze ile büyütebilirsiniz. Masamın boyutu için yeterli buldum.
  4. Her bezeyi bir tatlı tabağı büyüklüğünde açalım (yaklaşık 1 defa).
  5. Bir tepsiye biraz sıvı yağ koyup yuvarladığımız hamurun üzerine aralarına yağı teker teker koyarak dökelim.
  6. 15-20 dakika bekleyip çalıştıralım.
  7. Ben masa örtüsü kullandım. Çünkü buna pulpa denir. Hamurlardan birini alıp sürükleyerek daha büyük hale getirerek başlayalım. Mümkün olduğunca açalım. Delme sorunu yok. Kenarlarını biraz içe doğru bükelim, harcı koyalım, masa örtüsünü kaldıralım ve rulo yapalım.
  8. İster her ruloyu benim yaptığım gibi tepside ayrı bir parça haline getirin. Dilerseniz pasta tepsisi şeklinde de yapabilirsiniz.
  9. Üzerine kalan yağ karışımını dökelim ve 180 derecede ters çevirerek pişirelim.
  10. Ben kıyma ve patates dolması kullandım. Kıymayı bol soğanla kavurun ve baharatları ekleyin.
  11. Patateslerle, patatesleri kaynatın. Soğanları kızartın, salça ve baharatları ekleyin.
  12. Patatesleri ekleyin ve gitmeye hazırsınız. İyi günler. Afiyet olsun 🤗.

Fotoğraflı Börek (Boşnak Böreği) tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • Boşnakça
  • bağlayıcı
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Çikolatalı kek

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın