Pasta tarifi malzemeleri
- 2 yumurta akı (sarısı üzerine)
- 2 çay kaşığı ılık süt
- 2 çay kaşığı ılık su
- Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- bir yıl boyunca maya
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı tuz
- 5 6 su bardağı un
iç harç için
- 1 kase peynir
- 1 kase haşlanmış patates
üzerine
- yumurtanın Sarısı
- siyah susam tohumları
Ben normal patates kızartmasını ve peyniri ayrı ayrı yaptım siz dilediğiniz gibi yapabilirsiniz.
Pasta tarifi nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Öncelikle su, süt ve tereyağı ocakta hafif ısıtılır, dikkat edin eriyen yağ yeterince kaynamasın.
- Diğer yandan hamuru yoğuracağımız kabın içine yaş maya, sıvı yağ, şeker, tuz ve yumurta aklarını koyuyoruz.
- Eriyen sıvı malzemeleri yoğurma kabına alıp üzerine un ekleyerek hamuru yoğuruyoruz ve hamurumuz sıvı, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur olacak.
- Hamuru yoğurduktan sonra bir saat mayalanmaya bırakın.
- Bir saat sonunda yuvarlak veya farklı şekil verip iç harcını ekleyip sade ve haşlanmış patatesten yaptım. Merdivenlere koyduk.
- Yarım saat maya tepsisi gelene kadar bekletip üzerine yumurta sarısı ve susam serpiyoruz.
- Daha sonra 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Dikkatli olun fazla pişirmeyin üzeri sert olmasın üzeri pişince çıkarın afiyetle yiyin. .
resimli pasta tarifi
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]