Pasta tepsisi tarifi için malzemeler
- 5 yufka hamuru
- Sos Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1.5 su bardağı süt
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- Yarım su bardağı yoğurt
- 1 çay kaşığı tuz
iç harç için
- Beyaz peynir
- maydanoz karışımı
yukarı;
- 1 şişe maden suyu
Pasta tepsisi tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Sos için soda dışındaki malzemeleri geniş bir kapta karıştırın. Bu, yarım çay bardağı ile sostan ayrılır. Çünkü son hamur işlerimizde yayınlayacağız. Fırın tepsimiz yağlanır.
- Kenarları dışarı bakacak şekilde ince bir tabaka yuvarlayın. Daha sonra ikinci gofret ortadan bölünür ve her iki taraftan da sosa batırılır ve tepsiye açılır. 3. Aynı işlem yufka ile de yapılır. Orta kısma peynir ve maydanoz karışımını ekleyin.
- Kalan iki yufka aynı şekilde bölünür, sosa batırılır ve dizilir. İlk yerleştirdiğimiz yufkanın üzeri böreğin üzerine kapatılır. Hamur işlerimiz düzgün bir şekilde kesilir.
- Üzerine bir şişe maden suyu dökülür. Bu şekilde yaklaşık bir saat dinlendirilir.
- Üzerine ayırdığımız sosu koyup 200 derece ters çevirerek altın rengi olana kadar pişirin. Isındıktan sonra servis edilir. Sakin ol.
Resimlerle Çin böreği tarifi
Tepsi Böreği’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]