Pasta Tozu – Benim Tatlı İkramlarım

Toz Börek Tarifi için,

Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyip karıştırın.

Un ve kabartma tozunu koyup biraz yumuşak olacak şekilde hamurumuzu hazırlıyoruz.

Hazırladığımız hamuru buzdolabına alıp bırakıyoruz. 5.6 saat bekletin.

Not: Ben akşamdan hazırladım sabah pişirdim.

Hamurumuzdan 16-17 beze yapıyoruz.

Ekmek buzdolabında sertleşmeye başlıyor, sorun değil. Bekletmeden direkt olarak beze yapıyoruz.

Elimizle çaydanlık gibi açıp içine bir şeyler koyup kapatıyoruz.

Yumurta sarısı ile yıkayıp üzerine çörek otu serpin. Yine tepside beklemeden.

180°C önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Ekmeğimiz hazır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın