Pasta Yay – Benim Tatlı İkramlarım

Nefis bir Yay Böreği tarifi için önce soğan ve şekeri kavurun. Havucu pembeleşmeye başlayınca ekleyin.

5 dakika kavurduktan sonra kıymayı ilave edin ve kızartın. Piştikten sonra tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Hamuru yoğurun ve su ve yağ karışımını bir fırça ile her bir parçaya sürün.

Fırını önceden 180 C’ye ısıtın.

Yufkanın kenarlarını düz kesin ve büyük bir kare şekli verin. Kalan hamuru bir kenara koyun.

Bir sonraki satırı dörde bölün. Elinizdeki küçük karelerden birini alın ve köşelerinden yerleştirin. Pişmiş eti kesiğin sağına ve soluna yerleştirin, kenarlarını katlayın ve tamamen kapatacak şekilde çevirin.

Kalan yufkayı şeritler halinde kesin, ikiye katlayın ve ikiye sarın. Aynı işlemi yaptıktan sonra yağlı kağıt serilmiş fırına verin. Yumurta sarısı ile yıkayıp çörek otuyla süsledikten sonra fırına verin.

Pasta Nefis Yay hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın