Pasta Yazmak (Büyükannenin Tariflerinden)

Yazma keki için malzemeler (anneanne tariflerinden)

  • 5 su bardağı un
  • 1 anlık sanal paket
  • tuz
  • kıvamına göre su
  • 1-2 su bardağı sıvı yağ
  • Yarım paket sıvıyağ

sürmek

  • yumurtanın Sarısı

Yazma Kek Nasıl Yapılır (Anneanne Tarifinden)

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Yoğurma kabına un, tuz ve instant mayayı ekleyip biraz su ekleyelim ele yapışmayan çok yumuşak bir hamur elde edeceksiniz.
  2. Avuç içi büyüklüğünde pazı şeklinde keselim üzerini bir bezle kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  3. Sıvı yağ ve sıvı yağı ocakta kaynatıp soğumaya bırakalım.
  4. Mayalanan bezeyi merdane ve biraz un ile açalım.
  5. Açtığımız hamuru yağlayıp diğer hamuru tekrar açalım 3 parça hamur üst üste gelecek şekilde açalım.
  6. Bir ucundan diğer ucuna katlayıp uzun kısımlarını yağlayıp üzerini kapatalım ve tekrar üzerini kapatıp mayalanmaya bırakalım.
  7. Hamuru tepsiye elimizle yavaş yavaş yayalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüyorum.
  9. Kaşığın ucuyla kurdeleler çizelim ve hamurun ortasına küçük bir delik açalım.
  10. Fırını önceden 200 dereceye ısıtalım.
  11. Ocağa alıp üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun .

Yazma pasta (anneanne tariflerinden) resimli tarifi

  • büyükanne
  • börek tarifi
  • çörek
  • hamur tarifleri
  • kek tarifleri
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tariflerden)
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • yazı
  • Gıda

Sonraki haber:

Patatesli milföy böreği (sarımsaklı yoğurt)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın