Öncelikle arkadaşlar pastane keklerinden çok farklı ve burada görüyorum pastane ekmeği diyorlar hep eksik tarifi veriyorlar hiç bir şey yazmıyorlar ama her şeyi ve tüm hileleri veriyorum. Ben bir fırıncı kızıyım, pişirme konusunda uzmanım, bu konuda kendime güveniyorum, buna bağlı kalmamın imkanı yok. Hatta 10 yaşındaki bir çocuk bile bu yöntemi kullanırsa aynı sonuçları alacaktır. Şimdi yumuşak, kalıcı kek tarifine geçelim;
Mayamızı hazır hale getirmeden başlayalım, bir kaba ılık su, maya, şeker, un koyup pürüzsüz olana kadar karıştıralım, ardından kapağını kapatıp 5-6 dakika mayalanmaya bırakalım.
Bu kısa bir süreliğine balon olabilir ve bu da pastanelerin yaptığı çılgınlıklardan biridir arkadaşlar.
Şimdi haçı çizmeye devam edelim; Sütü ve sıvı yağı küçük bir tencerede biraz ısıtalım.
Mayamızda ısıttığımız bu su karışımını ekleyelim, ardından yoğurdu, tuzu ve yumurta beyazını ekleyelim.
Önce bu sıvıları karıştıralım. O halde unumuzu azar azar ekleyelim ben 10 bardak çay kullandım dikkat edin 10 bardak çayı bir anda dökmeyin unu yavaş yavaş elinize yapışmayınca eklemeyi bırakırsınız.
Şunu da söylemek istiyorum arkadaşlar çoğu zaman hamuru yoğurduğumuzda elimiz hamur oluyor yoğuruyoruz elinize yada tabağınıza yapışıyor evet bu hepimizin başına geliyor.
İlk olarak kaşık yardımıyla ele yapışmayacağını anladığımızda elimizi hareket ettirip kaşımaya başlıyoruz.
Hamurumuzu yoğurduk diyeceksiniz ama bitmedi son numara tereyağını unuttunuz hamuru yoğururken tereyağını ekliyoruz tereyağı orta sıcaklıkta olacak ve hamur yağı yiyecek ve yiyecektir. elastik bir haç olmak, şaşıracak iyi bir haç olacak. . Hamurunuz ne kadar iyi olursa, kurabiyelerin o kadar iyi olacağından emin olun.
30-40 dakika ısınmasına izin verin.
Şimdi hamurumuzu beze haline getirme zamanı.
O halde şekil verelim ve tepsimize alalım.
Yumurta beyazımızı ekleyip önceden ısıtılmış 200° fırında 15 dakika dikkatlice pişirelim.
Not: Belki mayanın cinsi farklı olabilir ben beyaz maya kullandım bu önemli arkadaşlar belki fırınınız çok hızlı ya da çok sıcak pişiyor o yüzden kontrollü pişirmeniz gerekiyor. )
Sevgiler. Deneyen kimse pişman olmaz eminim ki Allah’ın izniyle o bahsettiğiniz ekmeği böyle yapıyorlar, deneyenlere bol şanslar.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]