Pastane Ketesi – Tatlılarım

Patisserie Ketesi tarifi için önce bir bardak sütü ısıtıp üzerine maya ve şekeri ekleyip 2 dakika bekletin ve mayalanmaya bırakın.

Daha sonra kalan sütü ve yağı ısıtıp ekleyin.

Un dışında herhangi bir şey ekleyin.

Unu azar azar ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin.

Bir buzdolabı poşeti ile örtün ve bir saat mayalanmaya bırakın.

Ardından margarini eritin, tahini ekleyin.

Hamuru yoğurun ve bezelere bölün.

40 cm büyüklüğünde verin, bezelerin arasına tahinli eritilmiş margarin sürün, hamuru tüm uçlarından katlayın ve rulo yapın.

Uzun bir oklava yapın, streç filme sarın ve bir saat buzdolabında bekletin.

Daha sonra 8 eşit parçaya bölüp hamurun altını unlayıp elimle yaklaşık 15 cm açıp ortadan ikiye böldüm.

Uçlarını birleştirip ters çevirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Yumurta sarısını pekmezle karıştırın ve üzerine çörek otu serpin.

200 derecede önceden ısıtılmış fırında pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın