Pastane Tadında Karaköy Böreği tarifi için önce bir kaseye oda sıcaklığındaki tereyağını koyun.
1 yumurta sarısı temizlik için ayrılmıştır.
Yağ, yoğurt, sirke ekleyin ve karıştırın.
Yavaş yavaş un, mısır, tuz ekleyin. Kabartma tozu sağlanır. Unu dikkatlice ekleyin, ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak.
Cevizlerden iri hamurlar kesilir, ellerimizle açılır, peynir çamuru eklenir, elimizle biraz yapılır ve bir tepsiye dizilir. Şekil size kalmış, yuvarlak veya düz tercihiniz.
Yumurta sarısı ile yıkayın. Börek serpin.
175 derecede fırında pişerler. Rahmetli annemin yıllardır severek yaptığı kekleri yapmayı severim.
Çay ve ayranın yanına çok yakışıyor. Kesinlikle deneyin. Uzun süre dayanmayan bir tarif, günlerce tazeliğini koruyacaktır.
Difüzörden çıkarıp bir tavada ısıtabilirsiniz. Olacaklara bol şans, sağlıkla ve sevgiyle kalın güzel dostlarım.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]