Pastane Pasta Tarifi

Pastane Böreği tarifi için,

Derin bir kapta sıcak süt, ılık su ve şeker karıştırılır.

Bir süre bekledikten sonra tuz ve yağ ilave edilir ve un yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak hamur yoğrulur.

Hamur yoğrulduğunda iri fındık parçaları kesilerek daire şekli verilir.

İsteğinize göre üzerine çikolatalı cheddar, beyaz peynir vs. ekleyebilirsiniz. Dahili nesneler ekleyebilirsiniz.

Daha sonra tepsiye dizilir ve ılık bir yerde 35-40 dakika pişirilir. Tepsi maya için ayrılmıştır.

Baloncuklar kabarınca üzerine yumurta sarısını koyup damak zevkinize göre susam veya çörek otu serpebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.

Pastane Böreği hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın