Pasta genellikle doğum günlerinde, düğünlerde, nişanlarda veya bazı kutlamalarda yediğimiz bir tatlıdır. Mutlu anlarımızı tatlandırmak için favori pastamız pek çok şekilde hazırlanabilir. Herhangi bir pastaneye giden en az 5-10 çeşit kek bulabilirsiniz. Ancak bizim tarifimizde hamur işlerinin ustası sizsiniz.
Bir pastayı pasta yapan mükemmel pastadır. Pastanızın yumuşaklığı her zaman krem şantiden veya süslemesinden daha önemlidir. Bu yüzden sizlere sunacağımız tarifle harika bir pastacı pastası yapabileceksiniz. Dekorasyon beğeninize.
Umarız bu kolay kek tarifini beğenirsiniz. Afiyet olsun!
Dersler
- 4 yumurta
- 2.5 su bardağı şeker
- 1/2 çay kaşığı yağ
- 1 adet kabartma tozu
- 3 su bardağı beyaz un
en iyi malzemeler
- 1 paket krem şanti tozu
- 200 ml) süt
yapılışı
Öncelikle yumurta ve şekeri bir karıştırma kabına alın. Şeker eriyene kadar mikserin orta hızında çırpın. Ardından sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. Son olarak un ve kabartma tozunu bir elek üzerine ekleyip mikser ile çırpmaya devam edin.
Orta boy kelepçeli bir fırın tepsisinin içini tereyağı ile yağlayın ve ardından kek karışımını dökün.
175 derecede önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin.
Keki fırından çıkardıktan sonra biraz sütle ıslatın. Daha sonra süt ve kremayı iyice karıştırıp kekin üzerine yayın. Daha sonra buzdolabına alıp 2-3 saat dinlenmeye bırakın.
Buzdolabından çıkan pastayı dilediğiniz meyve veya dekoratif ürün ile süsleyebilirsiniz.