Pekmezli börek tarifi için malzemeler
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı pekmez
- 1 su bardağı un
- isteğe bağlı şeker (pekmeziniz çok tatlıysa şeker gerekmez)
yukarı;
- Hindistan cevizi
Pekmez tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- 4 su bardağı suyu tencereye koyun ve 2 su bardağı pekmezi koyun.
- Unu ayrı bir kaba alın, iki bardak su ekleyin ve iyice karıştırın.
- Tencereye döküyoruz.
- Karıştırarak pişiriyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra biraz daha kaynatıyoruz.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kepçe ile dökün.
- Blenderdan geçirdiğiniz cevizleri üzerine serpelim.
- Bir hafta sonra posasım kurudu ve güneşte kuruttuk.
- Şeritler halinde kesip yağlı kağıttan alıp şekil veriyoruz.
- Hindistan cevizi buluyoruz.
Resimli pekmezli börek tarifi
Bekemiz Pesteli’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]