pastel pekmez

Pekmezli börek tarifi için malzemeler

  • 6 su bardağı su
  • 2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı un
  • isteğe bağlı şeker (pekmeziniz çok tatlıysa şeker gerekmez)

yukarı;

  • Hindistan cevizi
Pekmez tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. 4 su bardağı suyu tencereye koyun ve 2 su bardağı pekmezi koyun.
  2. Unu ayrı bir kaba alın, iki bardak su ekleyin ve iyice karıştırın.
  3. Tencereye döküyoruz.
  4. Karıştırarak pişiriyoruz ve kaynamaya başladıktan sonra biraz daha kaynatıyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine kepçe ile dökün.
  6. Blenderdan geçirdiğiniz cevizleri üzerine serpelim.
  7. Bir hafta sonra posasım kurudu ve güneşte kuruttuk.
  8. Şeritler halinde kesip yağlı kağıttan alıp şekil veriyoruz.
  9. Hindistan cevizi buluyoruz.

Resimli pekmezli börek tarifi

Bekemiz Pesteli’nin yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın