pastırmalı humus


Nohutlu pastırma tarifi malzemeleri

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut (bir çay bardağı kadar haşlanmış nohut suyu)
  • Yarım su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 büyük diş sarımsak
  • limon suyu
  • tuz

yukarı;

  • 3 dilim pastırma
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay kaşığı kırmızı biber

Nohutlu pastırma tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Haşlanmış nohut, tahin, zeytinyağı, baharatlar, limon suyu ve sarımsak robotun içine alınır ve iyice çekilir. Dilerseniz blender da kullanabilirsiniz.
  2. Yapısı kontrol edilir ve gerekirse nohut için kaynar su azar azar ilave edilerek robotun içine çekilir. İpeksi bir kıvama gelince servise hazırdır.
  3. Ben yarım su bardağı kaynar su kullandım. (Nohutları soymuyorum ve onlara ihtiyacım da yok.)
  4. Üzeri için pastırma ince doğranmış.
  5. Zeytinyağında kızarana kadar kızartın ve nohutları koyun.
  6. Kalan zeytinyağına pul biberi ekleyin, birkaç saniye pişirin, nohutların üzerine serpin ve servise hazır. Afiyet olsun

Nohutlu pastırma tarifi

  • tatlı tarifi
  • humus
  • kek tarifleri
  • pastırma ile
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pratik arpa şehriye salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın