Merhaba, bugün sizlerle lezzetli bir pilav tarifi paylaşmak istiyorum. Sebze, et ve pilavın birleştiği harika bir yemek. Pirinç, dünyada en çok kullanılan ve tüketilen gıdalardan biridir. Çok küçük bir miktar para bile insanları sağlıklı ve canlı kılabilir. Pirinç suda yetişen tek üründür. Büyümek için verimli toprak ihtiyacı, bileşimindeki vitamin ve minerallerin artmasını sağlar. B vitaminleri içerir.Ayrıca iyi bir kalsiyum, fosfor ve D vitamini kaynağıdır.
Patatesli Yuvarlak Pirinç Tarifi için önce etler düdüklü tencerede susuz olarak iki tarafını da kavuralım. Üzerine üç santim yukarıda olacak şekilde kaynar su ekleyip yumuşayana kadar kaynatalım.
Pirinci iyice yıkayıp süzün. Patateslerin kabuklarını yıkayıp halka halka (orta kalınlıkta, çok ince olmayacak şekilde) keselim, ayçiçek yağında kızartalım, bir tabağa alalım.
Havucu koyun, 1 kahve fincanı ayçiçek yağı ve tereyağında soteleyin, pirinç ve tuzu ekleyip sotelemeye devam edin. Havucun turuncu rengi pirince dönüşmeli, Ocağı kapatın.
Etleri bir baş doğranmış soğan ve bir yemek kaşığı salça ile kavuralım, karabiber ve tuz ile tatlandıralım.
Geniş bir tencerenin dibine kızarmış patatesleri koyalım. Üzerine et sosu ve havuçlu pilav karışımını dökelim.
Son olarak üzerine 2 parmak olacak şekilde sosumuzu dökelim.
Öncelikle kısık ateşte, kaynamaya başlayınca, pirinç suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim.
Pişen pirinci 5-10 dakika keselim, karıştırma kabına alıp servis edelim, afiyet olsun, afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]