patates hamur işleri

Patatesli Börek Tarifi Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 anlık sanal paket
  • 1 yumurta akı
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı tuz
  • yarım bardak su
  • yarım bardak süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

içeri

  • 2 patates
  • 1 soğan
  • tuz
  • karabiber
  • kırmızı biber

yukarı;

  • 1 çay kaşığı pekmez
  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Su, süt, sıvı yağ, maya, tuz, yumurta akı ve şekeri iyice karıştırın.
  2. Unu azar azar ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim ve mayalanmaya bırakalım.
  3. Patatesleri kabukları ile birlikte yıkayıp kaseye alalım.
  4. Üzerine biraz su koyup kaynatalım.
  5. Haşlanmış patatesleri soyun ve ezin.
  6. Daha sonra bir adet kuru soğanı soyup küçük küçük doğrayın ve tavaya alıp baharatlarla pembeleşinceye kadar kavurun.
  7. Ardından içine patatesleri ekleyip birkaç kez karıştırdıktan sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  8. Mayalanan hamuru alıp içine patatesli harcı koyup şekil verip yağlanmış tepsiye dizelim.
  9. İşlemi tamamladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve pekmezi karıştırıp böreklerin üzerine yayın.
  10. Üzerine susam veya çörek otu serpelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  11. Piştikten sonra sıcak veya soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Resimli patatesli börek tarifi

  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • Boğaca
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Tarifler abartılıyor
  • Gıda

Sonraki haber:

Kahvaltı krepleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın