Patates Kebabı


patates kebabı tarifi malzemeleri

  • 700 gr orta yağlı dana kıyma
  • 1 orta boy patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 2 adet kırmızı kapya biber
  • 2 yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7 dal maydanoz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı köri

altına koymak için.

  • 3 orta boy patates

üzerine;

  • çeri domatesler

sosu için

  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Patates kebabı tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Öncelikle tüm sebzeleri yıkayalım.
  2. Altına koyacağım patatesin kabuğunu soyup, bir tutam tuz ve yağ ile halkalar halinde kesin, karıştırın ve harcın dibine koyun.
  3. Ardından diğer sebzeleri ince ince doğrayın.
  4. Geniş bir kaseye kıymayı alın ve doğranmış sebzeleri, baharatları, tuzu, salçayı, tereyağını ve sıvı yağı ekleyin.
  5. Elinizle ezmeden iyice karıştırın.
  6. Elinizi yağlayıp borcamın içine bastırarak bu karışımı düzeltin.
  7. Daha sonra bıçakla üçgen dilimler halinde kesin.
  8. Her dilime bir domates koyun.
  9. 230 derecede önceden ısıtılmış fırında ters çevirerek pişmeye bırakın.
  10. Fırının üstünde ve altında pişirin.
  11. 20 dakika sonra kebaplar bir araya gelince fırından çıkarın.
  12. Üzerine salçalı suyu dökün ve tekrar fırında olgunlaşmaya bırakın.
  13. 45 Dikkat yeter, patatesler olgunlaşınca alın.
  14. Pilavla birlikte sıcak servis yapın, fırında fazla bekletirseniz kurumaması için 10 dakika önce fırını kapatın.

patates kebabı tarifi

  • tatlı tarifi
  • fırın tarifleri
  • kebap
  • kek tarifleri
  • Patates
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

akşam yemeği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın