patates kızartması

Teridy Patates Tarifi Malzemeler

  • 3-4 Orti Boy Patates
  • 2-3 orta boy havuç
  • 1 yeşil biber
  • Yarım kilo et
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Sebze yağı
  • tuz
  • kırmızı biber
  • karabiber
  • Dilerseniz haşlanmış bezelye de kullanabilirsiniz.
Terry patates tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Etin üzerini geçecek kadar su ile doldurup ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
  2. Bu arada sebzelerimizi doğramaya başlayalım.
  3. Etin piştiğinden emin olduktan sonra kalan et suyunu bir kaseye alıp sıvı yağı etin içine atarak kızartıyoruz.
  4. Etimizi güzelce kavurduktan sonra içine pul biber atıyoruz ve bir süre bu şekilde kızartıyoruz.
  5. Ardından salçamızı ekleyip bu şekilde kızarttıktan sonra üzerine havuç, patates ve baharatları ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavuruyoruz.
  6. Daha sonra üzerine ayırdığımız suyu ve sıcak suyu ekleyip sebzelerin üzerine döküyoruz.
  7. Ocağımızı orta ateşe alıp kapağını yarıya kadar kapatıp pişmeye bırakıyoruz.

Fotoğraflı Teredi Patates tarifi

Patates Tyridi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın