Teridy Patates Tarifi Malzemeler
- 3-4 Orti Boy Patates
- 2-3 orta boy havuç
- 1 yeşil biber
- Yarım kilo et
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- Sebze yağı
- tuz
- kırmızı biber
- karabiber
- Dilerseniz haşlanmış bezelye de kullanabilirsiniz.
Terry patates tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Etin üzerini geçecek kadar su ile doldurup ocağa alıp kaynamaya bırakıyoruz.
- Bu arada sebzelerimizi doğramaya başlayalım.
- Etin piştiğinden emin olduktan sonra kalan et suyunu bir kaseye alıp sıvı yağı etin içine atarak kızartıyoruz.
- Etimizi güzelce kavurduktan sonra içine pul biber atıyoruz ve bir süre bu şekilde kızartıyoruz.
- Ardından salçamızı ekleyip bu şekilde kızarttıktan sonra üzerine havuç, patates ve baharatları ekleyip 2-3 dakika bu şekilde kavuruyoruz.
- Daha sonra üzerine ayırdığımız suyu ve sıcak suyu ekleyip sebzelerin üzerine döküyoruz.
- Ocağımızı orta ateşe alıp kapağını yarıya kadar kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
Fotoğraflı Teredi Patates tarifi
Patates Tyridi yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]