patates kızartması

Kavrulmuş patates malzemeleri

  • 8-9 patates
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Sebze yağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Bir çay kaşığı ile karabiber
  • tuz

Fırında patates tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr
  1. Patatesleri soyup doğrayalım.
  2. Tencereye alıp kaynar su ilave edip ocağın altını kısalım ve yumuşayana kadar kaynatalım.
  3. Patatesler pişince suyunu süzüp patatesleri rendeleyelim.
  4. Tereyağını ve sıvı yağı tavaya alalım, küçük küçük doğranmış sarımsak ve soğanı tavaya alıp biraz kavuralım.
  5. Domates salçasını ekleyip biraz daha kavurun.
  6. Ardından patatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.
  7. 5-10 dakika pişirip karıştıralım ve ocağı kapatalım, servis edelim.

Resimli patates kızartması tarifi

  • börek tarifi
  • kavurma
  • kek tarifleri
  • Patates
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

Siyah fasulye kurabiyeleri ağzınızda erir

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın