Patates kızartması ile çıtır börek

Patates tarifi ile çıtır börek malzemeleri

  • 10 dilim puf böreği
  • 3 büyük patates 4 küçükse
  • 2 soğan
  • tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası (ben biber salçası kullandım)
  • yeterli yağ

yukarı;

  • 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt

sosu için

  • Sebze yağı
  • kırmızı biber

Patates tarifi ile çıtır ravioli nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri soyun, küpler halinde kesin ve yumuşayana kadar pişirin.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayıp tencereye alın, sıvı yağ ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ardından salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin. Son olarak haşlanmış patatesleri süzün, ekleyin ve karıştırın.
  3. Patatesleri bir patates ezici veya çatalla iyice ezin ve patatesleri ezin.
  4. Önce tart hamurunu masaya uzunlamasına koyuyoruz, sonra üç eşit parçaya kesiyoruz, daha sonra ortadan kesiyoruz ve bir hamurdan 6 parça çıkarıyoruz. Püreyi her yere yayın. Rulo yapıp tepsiye diziyoruz.
  5. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  6. Fırından çıktıktan sonra üzerine sarımsaklı ve yağda yanmış biberli yoğurdu döküyoruz. Dilerseniz üzerine maydanoz serpip servis yapabilirsiniz. afiyet olsun

Patatesli çıtır puf böreği mantı, resimli tarif

  • tatlı tarifi
  • Gevrek
  • mantı
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pizza

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın