Patates püresi ile sote tavuk

Kızarmış Tavuk Patates Püresi Tarifi için Malzemeler

  • 5 büyük patates
  • 400 gram tavuk göğsü
  • 170 gram mantar
  • 1 adet kırmızı kapya biberi
  • 100 gr konserve mısır
  • tuz
  • karabiber
  • Sebze yağı

yukarı;

  • 300 gr çedar peyniri

Beşamel sos için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt (250ml)

Patates püreli kızarmış tavuk tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri soyup küp küp doğrayalım.
  2. Bir tencereye alıp yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Haşlanan patateslerin üzerine tuz, karabiber ve yarım çay bardağı sütü ekleyip püre haline getirelim.
  4. Patates püresini borçlarımın üzerine güzelce yayalım.
  5. Derin bir tavaya 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin.
  6. Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve pişmeye bırakın.
  7. Mantarları tavuk göğsü ile pişirelim.
  8. Kırmızı kapya biberi doğrayalım ve tavuk göğsü ile birlikte kızartalım.
  9. Tuz, karabiber ve kırmızı toz biberi ekleyin.
  10. Haşladığımız soteyi patates püresinin üzerine güzelce yayalım.
  11. Beşamel sosu hazırlamak için 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin.
  12. Bir yemek kaşığı un ekleyip biraz kavurun.
  13. 2 su bardağı süt ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  14. Beşamel sosun kıvamını aldıktan sonra kızarmış tavukların üzerine dökelim.
  15. Son olarak kaşar peynirini serpelim.
  16. 180 derecede 20-25 dakika pişirelim. Afiyet olsun.

kızarmış tavuklu patates püresi tarifi

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • Patates
  • inci
  • düz
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Tavuk
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Güveç (Lezzet-i Ala)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın