Patates Püresi Tarifi (Ve Daha Fazlası)

Merhaba arkadaşlar, yumuşacık sofralarımızı ve tabaklarımızı süsleyen patates püresinin tarifini ve lezzetini sizlerle paylaşacağım.

Patates püresini hazırlamak kolay gibi görünse de mükemmel kıvamı elde etmek zordur.

Et yemekleri ve tavuk tarifleri ya da patates püresi ile hazırlanan tarifler ile birbirinden doyurucu ve çeşitli tarifler hazırlayabilirsiniz. Patates püresi tarifimi mutlaka denemelisiniz.

Öncelikle patatesleri soyup yıkayalım ve küçük küçük doğrayalım.

Uygun bir tencereye su ekleyip, patates püresini ve doğranmış patatesleri ekleyip ocağın altını açalım.

Patatesi küçük kesmemin sebebi çabuk yumuşaması için, patates dilimleri büyükse haşlaması uzun sürüyor.

Ardından yumuşamış patatesleri ocaktan alıp soğumasını bekleyelim.

Soğuyan patatesleri derin bir kaba alıp patates ezeceği ile ezin. Ya da benim gibi kaşık yardımıyla ezebilirsiniz.

Daha sonra üzerine süt ve tereyağını koyup güzelce karıştırmaya devam edin.

Patates püresinin en önemli özelliği iyi ezilmiş olmasıdır.

Sonra bir tabağa koyun ve mutlu bir şekilde yiyin.

Patates püresi tarifimiz kırmızı et, tavuk eti, kızarmış, kızartılmış veya yanında patates püresi hazırlanarak haşlanarak servis edilebilir.

Misket köfte, kuru et veya sulu et ile birlikte patates püresi ile servis edilebilir. Kebap tariflerinin yanında veya mantar sotesine ek olarak servis edilebilir. Gerektiğinde çıkarıp sergileyebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın