Patates püresi ve meze ile ızgara köfte için malzemeler
Köfteleri hazırlamak için:
- 600 gram az yağlı kıyma
- 1 soğan
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı un
- 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, acı biber, kimyon ve toz kırmızı biber (her biri 1 tatlı kaşığı)
İç harç için:
- 3 büyük patates
- 3 yemek kaşığı bezelye
- 3 yemek kaşığı havuç
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber, kırmızı biber, nane (her biri yarım çay kaşığı)
Sosu hazırlamak için:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı kekik karabiber gevreği
- 1.5 su bardağı su
yukarı:
- rendelenmiş çedar peyniri
Fırında köfte meze tarifi ve patates püresi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Köfte için tüm malzemeleri yoğurup dinlenmeye bırakın (soğanı rendeleyip suyunu sıkmayı unutmayın).
- Patatesler haşlanırken ayrı bir yerde garnitürleri kaynatın.
- Haşlanmış patatesleri ezin, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
- İçine dekoratif harç koyup su ile kapatıyoruz.
- Köfteler piştikten sonra üzerlerine hazırladığımız sosu döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
- Pişen köftelerin üzerine kaşar peynirini serpin ve eriyene kadar bekleyin. .
Patates püreli fırında köfte, resimli tarif
Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Süslü ızgara köfte ve patates püresi” yazısı ilk kez yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]