Patates püresi ve meze ile fırında köfte

Patates püresi ve meze ile ızgara köfte için malzemeler

Köfteleri hazırlamak için:

  • 600 gram az yağlı kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1/4 (çeyrek) demet maydanoz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, acı biber, kimyon ve toz kırmızı biber (her biri 1 tatlı kaşığı)

İç harç için:

  • 3 büyük patates
  • 3 yemek kaşığı bezelye
  • 3 yemek kaşığı havuç
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş çedar peyniri
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Karabiber, kırmızı biber, nane (her biri yarım çay kaşığı)

Sosu hazırlamak için:

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • ½ çay kaşığı kekik karabiber gevreği
  • 1.5 su bardağı su

yukarı:

  • rendelenmiş çedar peyniri
Fırında köfte meze tarifi ve patates püresi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Köfte için tüm malzemeleri yoğurup dinlenmeye bırakın (soğanı rendeleyip suyunu sıkmayı unutmayın).
  2. Patatesler haşlanırken ayrı bir yerde garnitürleri kaynatın.
  3. Haşlanmış patatesleri ezin, diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
  4. Köfte hamurundan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın.
  5. İçine dekoratif harç koyup su ile kapatıyoruz.
  6. Köfteler piştikten sonra üzerlerine hazırladığımız sosu döküp 180 derecelik fırında pişiriyoruz.
  7. Pişen köftelerin üzerine kaşar peynirini serpin ve eriyene kadar bekleyin. 😋.

Patates püreli fırında köfte, resimli tarif

Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda “Süslü ızgara köfte ve patates püresi” yazısı ilk kez yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın