Patates rulosu

Patatesli rulo tarifi için malzemeler

  • 5 yufka
  • 5 Patates Boy Orte
  • 1 büyük soğan
  • 3 yeşil biber
  • tuz (damak tadınıza göre)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • nane (damak tadınıza göre)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı biber salçası (sıcak)

Sosu hazırlamak için:

  • Yağını ölçmek için 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı süt suyu
  • 3 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 yumurta (üzerine bir yumurta ayıralım)

Patatesli gözleme tarifi nasıl yapılır?

kartal değilTarifler.net.tr

  1. Patatesleri haşlayalım.
  2. Kaynarken yağda ince doğranmış soğanı ve biberi çevirelim.
  3. Salçayı ve baharatları ekleyip biraz kavurup bekleyelim.
  4. Haşlanmış patatesleri ezelim ve salça ile karıştıralım.
  5. Hadi karıştıralım.
  6. Derin bir kapta sosu hazırlayalım. Yağ, süt, yumurta ve yoğurdu iyice karıştırın.
  7. Hamuru koyalım ve önce 4-5 yemek kaşığı sostan dökelim sonra patatesli harcı koyup (her yerine serpelim) rulo yapalım.
  8. Rulo şeklinde yuvarlayıp yağlanmış tepsiye dizelim. (Kocaman bir gül hamuru gibi düşünün.) Dört yufkayı da bu şekilde yapalım ve kalan sosa bir yumurta ekleyip yufkaların üzerine sürelim.
  9. Arzuya göre üzerine siyah fasulye serpelim ve önceden ısıtılmış 190 derece fırında pişirelim, fırını 1000 dereceye ısıtalım.

Resimli patatesli rulo börek tarifi

  • hamur işleri
  • börek tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • rulo
  • yamaçlar
  • tarifler
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • tarifler

Sonraki haber:

şerit hamur işleri

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın