Patates salatası (yoğurt, hardal, mayonez sos)

Patates salatası malzemeleri (yoğurt, hardal, mayonez sos) tarifi

  • 7-8 patates
  • 1 kutu küçük konserve mısır
  • 1 kırmızı soğan
  • 8-9 salatalık turşusu turşusu
  • 2 tatlı biber
  • 3-4 dal yeşil soğan
  • Dereotu

sosu için

  • Yarım su bardağı turşu suyu
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı

Patates salatası (yoğurt, hardal, mayonez sos) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri haşlayıp kabuklarını soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Kırmızı soğanı ince ince doğradıktan sonra bir tutam tuzla ovalayarak acısını ve suyunu çıkaralım.
  2. Patateslerin üzerine biber, taze soğan, dereotu, salatalık, mısır ve küçük doğranmış soğanı ekleyelim.
  3. Ayrı bir kapta sos malzemelerini iyice karıştırın ve patateslere ekleyin. Patatesleri çok ezmeden iyice karıştırın.
  4. En az bir saat dinlendirip tekrar karıştırdıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun ☺️

Resimli patates salatası (yoğurt, hardal, mayonez sos) tarifi

  • tatlı tarifi
  • hardal
  • mayonez
  • kek tarifleri
  • Patates
  • salata
  • soslu
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurt

sonraki haber:

Vitamin deposu salatası

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın