Patates topları ve patates kızartması


Patates topları tarifi malzemeleri

  • haşlanmış patates (büyükse 20-25 büyük kullanabilirsiniz)

içeri

  • kırmızı biber
  • karabiber
  • kimyon
  • tuz

patates topları

  • salça sosu
  • sarımsaklı yoğurt

patates kızartması için

  • 1 yumurta
  • Ekmek kırıntıları (ayrıca ekmek kırıntıları)

yağda kızartmak;

  • Sebze yağı

Patates topları ve patates tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla birlikte dörde bölelim. Bir tencereye alıp 30 dakika kaynatalım, pişince kabuklarını soyup bir kaseye alalım. Ardından güzelce ezelim ve üzerine baharatları serpelim.
  2. İlk önce patates topları yapalım ve bir tabağa koyalım. Ardından salçalı sos yapıp sarımsaklı yoğurt yapıyoruz. Patates toplarının üzerine önce yoğurdu sonra sosu dökelim.
  3. Patates kızartmasında. Yumurtayı bir tabağa kırıp çırpalım, galeta ununu ayrı bir tabağa alalım.
  4. Patateslere şekil verelim, yumurtaya batıralım, galeta ununa batıralım ve kızgın yağda altın sarısı olana kadar kızartalım. Afiyet olsun.

Resimlerle patates topları kızarmış patates tarifi

  • tatlı tarifi
  • kızarmış patates
  • kek tarifleri
  • Patates
  • çömlek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • toplar
  • Urfa yemekleri
  • Gıda

sonraki haber:

Turşu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın