patatesli börek tarifi malzemeleri
- 5 yufka hamuru
- 4 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1.5 su bardağı sıvı yağ
iç harç için
- 6 patates
- 4 soğan
- bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- Tatlı biber, tuz, karabiber ve kekik
yukarı;
- 2 yumurta sarısı
- Susam
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
- Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile tavada kavururken kabuklarını soyup doğrayalım.
- Patateslerin üzerine baharatlarımızı ve kaşar peynirimizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğanları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Bu arada ayrı bir kaba un, sirke ve yağı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Hamurun yarısına bu karışımdan iki yemek kaşığı dökün ve bir fırça ile dağıtın.
- Diğer yarısını üzerine katlayıp tekrar yağlayıp 6 veya 8 eşit parçaya bölüp hazırladığımız iç harcından ayırıyoruz.
- Her yufka için aynı işlemi tekrarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısını koyun, susam ekleyin ve 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 30-35 dakika pişirin.
Patatesli turta tarifi
Porek Patates’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]