patates turtası

patatesli börek tarifi malzemeleri

  • 5 yufka hamuru
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 su bardağı sıvı yağ

iç harç için

  • 6 patates
  • 4 soğan
  • bir su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tatlı biber, tuz, karabiber ve kekik

yukarı;

  • 2 yumurta sarısı
  • Susam
Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Öncelikle patatesleri haşlıyoruz.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayıp sıvı yağ ile tavada kavururken kabuklarını soyup doğrayalım.
  3. Patateslerin üzerine baharatlarımızı ve kaşar peynirimizi ekleyip karıştırdıktan sonra soğanları ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  4. Bu arada ayrı bir kaba un, sirke ve yağı ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın.
  5. Hamurun yarısına bu karışımdan iki yemek kaşığı dökün ve bir fırça ile dağıtın.
  6. Diğer yarısını üzerine katlayıp tekrar yağlayıp 6 veya 8 eşit parçaya bölüp hazırladığımız iç harcından ayırıyoruz.
  7. Her yufka için aynı işlemi tekrarlayıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
  8. Üzerine yumurta sarısını koyun, susam ekleyin ve 180 derece fırında kontrollü bir şekilde 30-35 dakika pişirin.

Patatesli turta tarifi

Porek Patates’in yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın