patates turtası

patatesli börek tarifi malzemeleri

iç malzeme için

  • 5 adet patates (limon büyüklüğünde), iyice haşlanmış
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 kırmızı biber çayı
  • karabiber
  • 1 çay kaşığı süt

et suyu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 3 yufka hamuru

yukarı;

  • yumurtanın Sarısı
  • kimyon

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri soyun, dörde bölün ve yumuşayana kadar bir tencerede kaynatın.
  2. Haşlanan patatesleri süzün, bir kaseye tereyağı, süt ve baharatları ekleyin, ezin ve ezici yardımıyla karıştırın.
  3. Sosu hazırlamak için tereyağını eritip bir kapta zeytinyağı, un, nişasta, sirke ve su ile iyice karıştırın.
  4. 1 yufka koyup üzerine sosu yayıyoruz.
  5. Daha sonra üzerine bir parça daha koyun ve filetoyu iyice karıştırın.
  6. Milföy hamurunu önce 4, sonra 8, sonra 12’ye bölerek bölün.
  7. Her birinin geniş uçlarına iç harcı koyup sigara hamuru gibi sarıyoruz.
  8. Üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz. İsteğe göre çörek otu veya susam serpilebilir.
  9. Sosun emilebilmesi için buzdolabında birkaç saat dinlendirin.
  10. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Patatesli turta tarifi

  • hamur işleri
  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Oklava olmadan ikram

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın