patates turtası

patatesli börek tarifi malzemeleri

iç harç için

  • 3 büyük patates
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kara biber
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

hamur için

  • 2 yumurta
  • 1 kase yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 250 gr tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 5 su bardağı un

yukarı;

  • 1 yumurta
  • İsteğe göre çörek otu veya susam

Patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi
  1. Patatesleri haşlıyoruz. Patates ezeceği ile ezin.
  2. Tamamen karıştırmıyoruz.
  3. Haşlanan patateslerin üzerine rendelenmiş sarımsak, tuz, karabiber, kimyon ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.
  4. Oda sıcaklığına gelen tereyağ, sıvı yağ, yumurta ve yoğurdu karıştırıp kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  5. Ardından tuz ve kabartma tozunu ekleyin.
  6. İyice karıştırdığımız karışıma unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  7. Hamuru 3 eşit parçaya bölün.
  8. Her parçayı oklava yardımı ile dar ve uzun olacak şekilde açıyoruz, üzerine patates harcını yayıp bir kenarda yuvarlayalım.
  9. Rulomuzu istediğimiz büyüklükte kesiyoruz. (Her hamur için aynı işlemi yapıyoruz).
  10. Üzerine fırça yardımıyla yumurtamızı koyuyoruz, siyah fasulyeyi koyuyoruz ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.

Keyfini çıkarın 💐.

Not: Böreklerimizi tek tek kestikten sonra dondurucuda pişirmeden dondurucu poşetinde saklayabilirsiniz :).

Patatesli turta tarifi

  • tatlı tarifi
  • turtalar
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

peynirli mısır unu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın