Patates ve ıspanaklı gözleme


Patatesli ve ıspanaklı börek tarifi malzemeleri

hamur için

  • 1,5 su bardağı süt (200ml)
  • 1 su bardağı su
  • 5.5 su bardağı un
  • 1 sanal paket
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

iç harç için

  • 3 büyük haşlanmış patates
  • 1 büyük soğan
  • Soğanları kavurmak için 2 yemek kaşığı tereyağı
  • acı biber
  • karabiber
  • Bir avuç çiğ ıspanak
  • 100 gr beyaz peynir
  • Tereyağı ile ızgara soğan
  • İsteğe göre pul biber, karabiber, tuz

Patatesli ve ıspanaklı börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle hamurumuzu hazırlayalım. Hamur kasesine zeytinyağı, maya, şeker, tuz, ılık süt ve suyu ekleyip mayanın aktifleşmesi için 5 dakika bekleyin. Ardından unu azar azar ilave edip iyice yoğurun. Yarım saat mayalanmaya bırakın.
  2. Diğer yandan patatesleri haşlayın, kızarmış tereyağı ile karıştırın ve baharatlayın. Şimdi çiğ ıspanağı, doğranmış beyaz peynir, soğan ve tereyağında közlenmiş baharatlarla karıştırın.
  3. Ekşi mayamızı beze bölelim ve kurumaması için üzerine bez koyalım. Daha sonra tezgaha 1 beze alıp açalım ben bezemi servis tabağı büyüklüğünde açtım.
  4. İç harcı dolduralım, yarım ay şeklinde kapatalım, kızgın tavaya alıp kontrollü bir şekilde pişirelim.

Patates ve ıspanaklı börek tarifi

  • tatlı tarifi
  • Gözlem
  • ıspanaklı
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

Pizza Böreği

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın