Patates ve Kaşarlı Omlet (Kek Aromalı)

Patates Peynirli Omlet ve Börek Lezzeti için patatesleri soyup yıkayıp rendeleyerek başlayalım.

Patates püresine tuz ekleyip karıştırıp suyunu iyice sıkalım.

Tavaya yağı koyalım, yağ kızınca patates püresini tavaya alıp sürekli karıştırarak kısık ateşte 7-8 dakika çevirelim.

Patatesler kısmen bu şekilde pişirilir.

Bu noktada tavaya yapışmaması için sürekli karıştıralım.

Ocaktan alalım, patatesler soğuyunca yumurtayı çırpalım, içine sıcak patatesleri koyup rendelenmiş kaşarı ilave edelim, tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.

Tereyağını bir tavaya alıp eriyince çamurumuzu dökelim.

Ocağı kapatıp kapağını kapatalım.

Ara ara arayarak pişirelim.

Alt tarafı kızarınca bir tabak yardımıyla ters çevirip diğer tarafını kızartın.

5 dakika dinlendirip dilimleyin ve servis yapın. 👏🍀🐞

Patatesli Kaşarlı Börek Aromalı Omlet hazır.

Yemek yemek ister ☕☕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın