Patates Yatağında Bol Ispanak – En Sevdiğim Yemekler

Patates yatağında ıspanak yapmak için önce patatesin kabuğunu soyup halka halka doğrayın, bir tencereye koyun ve suyla kaynatın.

Ispanağı yıkayıp doğrayıp süzgeçten alıp üzerine sıcak su döküyoruz.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp bir tencereye koyuyoruz, sarımsak, tuz, bir su bardağı şeker ve zeytinyağını ekleyip soğumaya başlıyoruz.

Ispanağı elinizle sıkın ve suyunu sıkın.

Kapya kırmızı biberi doğrayın

Kavrulan soğanlara kapya biberi ilave edip karıştırın.

1/2 dak. Soğuduktan sonra donmuş ıspanakları ekleyip koyuyoruz.

1 dakika. Kızarttıktan sonra karabiber ve kırmızı biberi ekleyip karıştırın.

Fırın kabına haşlanmış patatesleri koyuyoruz, üzerine kızarmış ıspanakları alıyoruz.

Bir tencereye 1,5 yemek kaşığı sıvı yağı koyun, 1,5 yemek kaşığı unu ekleyip kavurun, 1,5 su bardağı sütü ekleyin ve karıştırın.

Tuz ekleyin ve kaynayana kadar karıştırın

Hazırladığımız beşamel sosu ıspanakların üzerine döküp rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip 220 C cheddar peyniri eriyene ve rengi dönene kadar pişiriyoruz.

2-3 dakika fırından çıkarın. Daha sonra büyük porsiyonlar halinde kesip servis ediyoruz.

Patates yatağında ıspanak ve biber hazır

yemek ister misin 😋

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın