Patatesli Açık Pide Yapılışı – Tatlılarım

merhaba canlarım bugün Patatesli Açık Pide TarifiBende var çok güzel denemenizi istiyorum 👌👌👌👌👌

İlk olarak patatesler yıkanıp tencereye konur ve ocakta pişmeye bırakılır.

Patatesler iyice haşlanır ve hamur, dolgu hazırlanırken hamur dinlenebilecek şekilde yapılmalıdır.

3 su bardağı süt bir tencereye alınıp ocağa konur, altı açılır ve eli yakmayacak sıcaklığa kadar ısıtılır. Süt sıcakken ocaktan alınır.

Hamuru için derin bir kaba sıcak süt alınır, üzerine tuz ve yağ ilave edilir ve karıştırılır. Daha sonra un yavaş yavaş eklenir. Un ilave edildiğinde yoğrulur ve kulak kıvamında bir hamur elde edilir. Ekmeğin üzeri beyaz bir bezle kapatılır ve içindeki çamur hazırlanır.

Kurulum için bir soğan küçük parçalar halinde kesilir ve bir tavaya yerleştirilir. Yarım çay bardağı sıvı yağ ekleyip soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan patatesler patates ezeceği veya çatal yardımıyla ezilir ve soğanlar ilave edilir. Pul biber, karabiber ve tuz eklenip karıştırılır ve kavrulur. Beş dakika sonra kapanırlar.

Hamurdan bezeler alınır ve merdane yardımıyla tezgahta yuvarlanır. Patates püresinden haddelenmiş hamura yayın. Kenarları içe doğru hafif eğimlidir. Tüm pideler piştikten sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir ve 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. işte bu, o zaman Patates Açık Pide Sıcak bir fincan çaydan hoşlanır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın