Patatesleri üzerini örtecek kadar suda haşlayın.
Suyunu süzüp kabukları işlenecek kadar soğuyunca kabuklarını soyalım.
Patates püresini püre haline getirelim. Soğanı küçük küçük doğrayıp tencereye alıp sıvı yağı ekleyip yumuşayıncaya kadar kavurun.
Yumuşayan soğanlara salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Ardından baharatları ve tuzu ilave edip karıştırın ve patates püresini ekleyip karıştırın.
Malzemeler karışınca harcımızı bir kenara alıp soğumaya bırakalım.
Bu arada unu bir karıştırma kabına alın. Tuz ekleyip karıştıralım.
O halde ortasını havuz şeklinde açıp su dökelim ve yavaş yavaş karıştıralım.
Daha sonra yavaş yavaş su ekleyerek sert bir hamur yoğurun. Vaktiniz varsa hamuru nemli bir bez veya streç film ile bir saat dinlendirin. Bir gece önce kaşıdım ve ertesi gün sıktım. Kalan hamurun üzerine mandalina parçalarını kıralım ve elimizle yuvarlayarak beze yapalım. Tüm hamurları beze haline getirdikten sonra üzerini bir bez veya torba ile kapatalım. Bu sayede hamur kurumaz ve kolay açılır. Bezeleri un kalmayacak şekilde bir toplu iğne veya merdane yardımıyla açalım. Hamuru baklava hamuru gibi ince olacak şekilde açarsanız çok yumuşak olur ve pişirdiğinizde üzeri örtülmez, çok açarsanız ekmek gibi olur. Bu nedenle hamurun bıçak inceliğinde açılması gerekli bir detaydır.
Sıkmak ve bezeyi orantılı olarak küçültmek için pişirme alanına göre boyutunu ayarlayabilirsiniz.
Hamuru açarken bir sac ya da tavayı ısıtalım. Hamuru çıkınca pişirelim.Pişirmek için kabarmaya başlayınca kağıdın üzerindeki sıkmayı çevirin.
Diğer tarafa döndüğünüzde, yüzeyde şişme başladığında sıkmayı her 30 saniyede bir çevirmek gerekir. Bir taraf kahverengi olana kadar beklerseniz, sıkma saçı kurutur ve kurutur. Her iki tarafı da kızartılan sıkılmış hamurları saçlarından alıp her tarafına dokunacak şekilde sıvı yağ gezdirelim ve bir tarafına patates dolması koyalım. Çamur miktarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Muhallebiyi sürdükten sonra rulo gibi sıkıca saralım ve sıkalım. İkinci işlem nedeniyle isim sıkışması sıkılmıştır. Hazırlanan sokmaları büyük bir masa örtüsüne sararak sıcak ve yumuşak tutabilirsiniz.
Son olarak bezeleri yavaş karıştırıyorsanız 10 adet kadar açıp üst üste koyup üzerini bir bezle örtüp pişirin.
Aşırıya kaçmayın ama hamur unsuz olduğu için yumuşadıkça birbirine yapışacaktır.
Tüm spinler piştikten sonra yemeğinizi dilediğiniz gibi verebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]