Patatesli bulgur köftesi

Köfte ve patatesli bulgur tarifi için malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 1 su bardağı kaynar su (ıslatmak için)
  • 1 yumurta
  • 1 patates
  • 2 yemek kaşığı un
  • tuz
  • karabiber
  • acı biber
  • sarımsaklı yoğurt

soslu hamur

  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • biraz tuz
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı su
Patatesli köfte ve bulgur tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Bir patatesi kesin, kaynar suya koyun ve pişirin, pişirirken çıkarın.
  2. Köfte için bir su bardağı bulguru ayrı bir kaba koyun, üzerine bir su bardağı kaynar su dökün, kapağını kapatın ve kabarana kadar bir kenara koyun.
  3. 5 dakika yeterli olacaktır.
  4. Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin, patatesleri çatalla ezin ve iyice karıştırın.
  5. Suyu ayrı bir kaba koyun, elinizi ıslatın, bulgur parçalarını alın ve yuvarlayın.
  6. Sonuçta tencereye suyu koyup kaynatın.
  7. Teker teker atıp pişmeye bırakın.
  8. Ara ara pişip pişmediğini kontrol edin ve kurutun.
  9. Tencereye yağı ve salçayı koyup kızartın, suyla açın ve köfteleri ilave edin ve karıştırın.
  10. Uygun bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt serpip afiyetle yiyebilirsiniz. 🙏.

Patatesli köfte tarifi

“Patatesli Bulgur Eti” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın