Köfte ve patatesli bulgur tarifi için malzemeler
- 1 su bardağı bulgur
- 1 su bardağı kaynar su (ıslatmak için)
- 1 yumurta
- 1 patates
- 2 yemek kaşığı un
- tuz
- karabiber
- acı biber
- sarımsaklı yoğurt
soslu hamur
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- biraz tuz
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım su bardağı su
Patatesli köfte ve bulgur tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir patatesi kesin, kaynar suya koyun ve pişirin, pişirirken çıkarın.
- Köfte için bir su bardağı bulguru ayrı bir kaba koyun, üzerine bir su bardağı kaynar su dökün, kapağını kapatın ve kabarana kadar bir kenara koyun.
- 5 dakika yeterli olacaktır.
- Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin, patatesleri çatalla ezin ve iyice karıştırın.
- Suyu ayrı bir kaba koyun, elinizi ıslatın, bulgur parçalarını alın ve yuvarlayın.
- Sonuçta tencereye suyu koyup kaynatın.
- Teker teker atıp pişmeye bırakın.
- Ara ara pişip pişmediğini kontrol edin ve kurutun.
- Tencereye yağı ve salçayı koyup kızartın, suyla açın ve köfteleri ilave edin ve karıştırın.
- Uygun bir servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt serpip afiyetle yiyebilirsiniz. .
Patatesli köfte tarifi
“Patatesli Bulgur Eti” yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]