Patatesli Çok Çıtır Börek – En Sevdiğim Yemekler

Patatesleri yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan patatesleri soğutup kurulayalım.

Patatesleri iri parçalar halinde keserek hazırlayalım. Yenilebilir yiyeceklere soğan ve biber serpin. Soğanları suda kaynatarak yumuşatın.

Soğan yumuşamaya başlayınca biberi ilave edip pişirmeye devam edin. Her şey yumuşayınca salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Gerekirse biraz su ekleyebilirsiniz.

Daha sonra baharatları ve tuzu koyup karıştırın, ardından iri patatesleri bir havana koyun ve beş dakika kadar ezerek ve pişirerek karıştırın. hadi kurulayalım.

Ardından çamuru ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer yandan iç sosun malzemelerini derin bir kaba alıp güzelce karıştıralım.

Hamuru bolca dökelim.

Hamurun yarısının üzerine sosu dökelim daha sonra hamurun diğer tarafını sosla pişirelim ve hamura büyük bir şekil verelim (d).

D şeklindeki hamurun üzerine sosu yayalım, daha sonra hamuru ortadan ikiye keselim, bulduğumuz 2 büyük üçgeni pizza dilimleri şeklinde keselim ve 6 küçük üçgen parça 1 bütün hamur alalım. Geniş bir hamur parçasının üzerine bir yemek kaşığı patates çamurunu koyup yayalım.

Ardından tüm yufkayı rulo şeklinde saralım.

Tüm bileşenlere aynı yöntemi uygulayarak araçları bitirelim.

Daha sonra hazırlanan kekleri hafif yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Üzerine susam serpip önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Kekleri hemen pişirmek istemiyorsanız, buzdolabında soğutup, karıştırmadan bir dondurucu poşetine sarabilir ve istediğiniz zaman dondurucudan çıkarıp yağlı kağıt üzerine yerleştirebilirsiniz. Tepsiye alın, keklerin erimesini beklemeden yumurta sarısını koyun ve önceden ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirin ve servise hazır hale getirin.

Deneyecek olanlara bol şans!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın