Yağı bir tavaya alın ve ısıtın.
Üzerine doğranmış soğanları koyup kavurun, ardından tuz ve baharatları ekleyin.
Üzerine haşlanmış patatesleri koyup kızartın ve ocağı kapatın.
Maydanozu ekleyip soğumaya bırakın
Süt ve yağı bir kaba alıp karıştırın.
Yufkaları üst üste koyun ve ortadan ikiye kesmeye başlayın.
Ardından son üçgenler arasında 4’e ve 2’ye bölün. 8 parça bir arada olacak.
Donmak.
Yufkayı alın ve sosu bir fırça ile sürün.
Hamuru kenarına sarın, ucundan gül hamuru yapın ve yağlanmış tepsiye dizin.
Kalanını bu şekilde tamamlayın, üzerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 200°C fırında altın rengi olana kadar pişirin.
Şimdi deneyenlere afiyet olsun!
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]