Ev Yapımı Gül Böreği Patates Tarifleri için önce patatesleri haşlayıp soyun, ardından çatal veya püre ile ezin. Patateslerin kabuklarını soyuyorum, üç veya dört parçaya bölüyorum ve böyle kaynatıyorum, bu şekilde hızlı ve kolay.
Küçük soğanları doğrayıp yağda kavuralım, salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip bir kaç dakika pişirelim. Patates püresini üzerine dökün, iyice karıştırın ve soğumaya bırakın.
Sos için tüm malzemeleri geniş bir kaba alın ve karıştırın.
Hamuru tezgaha alıp birlikte 6 üçgen olacak şekilde keselim.
Kestiğimiz yufkayı tezgaha alıp üzerine sosu gezdirelim.
İç çamurunu büyük bir parçaya koyup rulo gibi saralım ve çiçek şekli verelim.
Hamurun uçlarını bağladığımızda içine almıyoruz yoksa yapımı zor olacak.
Ayrıca keki istediğiniz toprakla yapıp istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.
Aynı işlemi çamur ve hamur bitene kadar yapalım.
Yumurta sarısı ile yıkayalım ve üzerine susam serpelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
El Yapımı Lezzetli Patatesli Gül Turtası hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]