Patatesli hamur işleri (sütsüz yoğurt)


Patatesli börek tarifi malzemeleri (süt içermeyen yoğurt)

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta (sarısının üzerindeki beyaz hamur için)
  • 1 anlık sanal paket
  • eşit derecede doğru

içeri

  • 2 haşlanmış patates
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kimyon ve karabiber (karabiberim bitti ben baharatını kullandım)
  • Yarım çay kaşığı zeytinyağı

Patatesli börek (yoğurt hariç) tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. İç harcı için patatesleri haşlayalım, kabuğunu soyup küp küp doğrayalım ya da ezici ile ezebilirsiniz.
  2. Tavaya yağı alıp doğranmış soğanı ekleyip iyice kavuralım.
  3. Salçayı ve baharatları ekleyelim, en son patatesleri ekleyip karıştıralım, ocağı kapatalım.
  4. Hamuru hazırlamak için ılık suya mayayı ve şekeri ekleyin ve karıştırın.
  5. Tuz, yumurta akı, sıvı yağı ekleyip tekrar karıştıralım.
  6. Unu yavaş yavaş ekleyerek yoğuralım kulak memesi kıvamında olacak.
  7. Üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.
  8. Hamurdan parçalar koparalım.
  9. Elimizle yuvarlayıp açalım, içine patates bulamacı koyalım, yuvarlayalım, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirelim.
  10. Üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla kaşıyabilirsiniz.
  11. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.

Resimli patatesli börek tarifi (sütsüz yoğurt)

  • tatlı tarifi
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • Boğaça
  • uçurumlar
  • Sütsüz
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri
  • yoğurtsuz

sonraki haber:

sekme (taban)

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın