Patatesli Mantı Turtası

Patatesli börek için mantı tarifi için malzemeler

  • 10 dilim puf böreği
  • 3 orta boy patates
  • 1 orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • kırmızı biber
  • karabiber

sosu için

  • sarımsaklı yoğurt
  • Zeytinyağlı biber

üzerine;

  • 1 tutam kıyılmış maydanoz

Mantı patatesli börek tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Patatesleri soyun, küp şeklinde doğrayın ve bir tencerede yumuşayana kadar suda kaynatın.
  2. Soğanları küçük küçük doğrayıp tavada sıvı yağ ile kısık ateşte kavurun.
  3. Salça, tuz ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Son olarak haşlanmış patatesler kurutulur, ilave edilir ve karıştırılır.
  5. Patatesleri çatal yardımıyla güzelce ezin ve ezin.
  6. Börek hamuru uzunlamasına üç eşit parçaya bölünür, orta kısımdan kesilerek 6 parça hamur elde edilir.
  7. Üzerine patates püresini yayın.
  8. Rulo şeklinde yuvarlayın ve yağlı kağıt veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
  9. 180 derece önceden ısıtılmış fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
  10. Fırından çıkardıktan sonra üzerlerine sarımsaklı yoğurt ve közlenmiş kırmızı biber serpin.
  11. Üzerine bir tutam maydanoz serperek servis yapın. Afiyet olsun.

Fotoğraflı patatesli turta mantı tarifi

  • tatlı tarifi
  • mantı
  • puf böreği
  • kek tarifleri
  • patatesli
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

haşhaşlı cevizli bursa lokumu

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın